главнаая

Останнім часом пріоритетним напрямком розвитку економіки у світі стало вирішення проблеми надійності забезпечення здоров'я та безпеки людей. Сертифікація харчової продукції захищає український ринок, обеспеспечівает його насичення якісною продукцією, відмітає небезпечну, фальсифіковану продукцію, яка негативно впливає на безпеку і здоров'я людей. На сьогоднішній день в Україні відсутня необхідність обов'язкової сертифікації в системі УкрСЕПРО, однак компанії, що імпортують харчову продукцію на територію України, в більшості цікавляться проходженням даної процедури. Сертифікація харчової продукції підкріплює впевненість імпортера як ввезеного ним продукту, виділяє його серед товарів конкурентів, підвищує його затребуваність на ринку. Для споживачів наявність у продавця сертифіката відповідності означає, що продукція безпечна для здоров'я і її вживання не несе ніяких негативних наслідків.

Як виробляється сертифікація харчової продукції?

Сертифікація харчової продукції може виробляється на партію товару і на серійний імпорт. Сертифікат може видаватися як на виробника так і на імпортера. Процедура проходження сертифікації харчової продукції в системі УкрСЕПРО займає від 1 робочого дня.

Сертифікація харчової продукції в системі УкрСЕПРО проводиться за схемами:

    • Процедура сертифікації партії продукту з виготовленням сертифіката УкрСЕПРО (термін дії 1 рік)
    • Процедура сертифікації харчової продукції, яка імпортується серійно з виготовленням сертифіката УкрСЕПРО (термін дії до 1 рік)
    • Процедура сертифікації харчової продукції, яка імпортується серійно з виготовленням сертифіката УкрСЕПРО (термін дії до 2 років)
    • Процедура сертифікації харчової продукції, яка імпортується серійно з атестацією виробництва та з виготовленням сертифіката УкрСЕПРО (термін дії 3 роки)
    • Процедура сертифікації харчової продукції, яка виготовляється серійно з проведенням оцінки сертифікованої системи управління якістю та видачею сертифіката відповідності терміном дії до 5-ти років.

Перелік документів для процедури - сертифікація харчової продукції:

Документи необхідні для оформлення сертифіката на партію харчової продукції:

      • Зовнішньоекономічний контракт
      • Інвойс
      • провізної документ
      • Реквізити виробника та заявника

Документи необхідні для оформлення сертифіката на серійний імпорт харчової продукції:

  • Реквізити виробника та заявника
  • Довіреність від виробника

Додати коментар

Захисний код
Оновити